Skip to main content

Ptujska klet, najboljši slovenski vinar že sedmo leto zapored

Ptujska klet, najboljši slovenski vinar že sedmo leto zapored

Na letošnjem ocenjevanju vin AWC Vienna je sodelovalo več kot 1.700 vinarjev iz 39 držav s 12.402 vzorci vin. Poleg priznanj za vina v obliki trofej in medalj na ocenjevanju podeljujejo tudi posebna priznanja za pridelovalce vina, in sicer naziv »Best national producer« ter zvezdice za kakovost. Takšen izkupiček je na letošnjem ocenjevanju doseglo zgolj 40 proizvajalcev vina od skupaj preko 1700. Ptujska klet je poleg prestižnega priznanja za kakovost (3 zvezdice so najvišje priznanje) že sedmič zapored prejela tudi naziv »Best national producer - Slovenia«, za ocenjevana vina pa 6 zlatih medalj, 9 srebrnih medalj in 2 priznanja kakovosti (seal of approval).

Zlato medaljo je prvič v zgodovini z 90,8 točke osvojilo tudi vino Pinky chick, letnik 2017,  ki se je pridružilo zlati  Pullusovi družbi.

Maks Kadivec, enolog Ptujske kleti je ob vnovični potrditvi vrhunskosti ptujskih vin povedal: »Sedem let zapored prejeti naziv najboljši v deželi je seveda izjemno. Je dokaz, da imamo izjemne vinogradniške lege, odlično grozdje, ki ga znamo s sodelavci donegovati v prekrasna in harmonična vina, s prstnim odtisom štajerske krajine, ki prepričajo najzahtevnejše vinske ocenjevalce širom po svetu. Takšna priznanja so tudi dokaz, da imamo vina, ki se odlično starajo. Vsa odličja za naše bisere iz arhivske kleti, ki jih ni malo, pričajo o tem in o izjemnem izročilu ter tradiciji, na osnovi katerih danes ustvarjamo nove letnike. Biti sočasno v družbi dveh odstotkov najboljših kleti na ocenjevanju pa da tudi odgovor na vprašanje, kakšna je prihodnost slovenskega vinarstva in Ptujske kleti. Imamo super lege. Imamo znanje in izkušnje. Imamo željo. Imamo ideje. Ustvarjamo čudovita vina in dober glas seže že tudi na druge kontinente. Vina Pullus imajo poleg zvestih vinoljubov v Sloveniji tudi novi dom v ZDA, vse bolj tudi na Kitajskem. In kar je najpomembnejše: prodaja doma in na tujem raste.«

Več informacij: Maks Kadivec; enolog, maks.kadivec@perutnina.eu; 031 210 977.

www.awc-vienna.at

Share this post