Skip to main content

10 let Perutnine Ptuj v Bosni in Hercegovini z novimi investicijami

Ob 10-letnici delovanja Perutnine Ptuj v Bosni in Hercegovini so v Brezi odprli nov distribucijski center s skladišči ter posodobili mesno industrijo v Srbcu. S posodabljanjem proizvodnih linij s ciljem povečevanja kapacitet, učinkovitosti in kakovosti sta investiciji v skupni vrednosti okoli 3 milijone evrov tudi pomemben korak na poti registracije obratov za izvoz na trge EU,  kar je skladno z zastavljeno strategijo internacionalizacije poslovanja in krepitve izvoza na ravni Skupine Perutnina Ptuj. 

 

S simboličnim razrezom traku so 23. marca nov distribucijski center v Brezi odprli premier FBiH Fadil Novalić, predsednik uprave Perutnine Ptuj Tibor Šimonka, direktor Perutnine Ptuj BH Mladen Andrić in župan Občine Breza Munib Zaimović.

 

Perutnina Ptuj je tudi v Bosni in Hercegovini tržni lider, kjer je v lanskem letu zabeležila 11-odstotno rast prodaje v primerjavi z letom poprej. Obe povezani družbi, ki sta del Skupine Perutnina Ptuj in zaposlujeta blizu 560 ljudi, sta lani ustvarili skupaj več kot 50 milijonov evrov prihodkov od prodaje. V vseh štirih državah jugovzhodne Evrope, kjer ima Perutnina Ptuj lastno proizvodnjo, je ta vertikalno organizirana, s sklenjenim krogom od njive do vilice in implementiranim sistemom »kakovost-varnost-sledljivost«. 

Share this post