Odlična hrana nas združuje že 115 let
Odlična hrana nas
združuje že 115 let

Pravno obvestilo

Zaščita pravic

Perutnina Ptuj d.o.o., Potrčeva cesta 10, 2250 Ptuj, Slovenija (v nadaljevanju: Perutnina Ptuj oziroma upravljavec) je lastnik in skrbnik spletnega mesta www.perutnina.com ter ostalih registriranih domen v njihovi lasti.
Spletno mesto pomeni vsako stran v okviru www.perutnina.com.
Uporabnik spletnega mesta je vsaka oseba, ki obišče katerokoli spletno stran na spletnem mestu www.perutnina.com.

V družbi Perutnina Ptuj smo naše spletno mesto oblikovali z namen omogočiti splošne informacije, obveščati in seznanjati širše javnost o dejavnostih in samem podjetju ter Skupini Perutnina Ptuj.

Prosimo vas, da kot obiskovalec našega spletnega mesta upoštevate spodaj navedene pogoje. S vstopom in ogledom katerega koli dela spletnega mesta potrjujete, da se strinjate s spodaj navedenimi pogoji in jih v celoti sprejemate.

Omejitev odgovornosti

Informacije na naših spletnih straneh so pripravljene z veliko mero skrbnosti, vendar uporabnike opozarjamo, da so besedila informativnega značaja, zato Perutnina Ptuj ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost in celovitost strani. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Perutnina Ptuj pridržuje pravico, da kadar koli brez razloga in predhodnega opozorila spremeni, doda ali odstrani vsebine, objavljene na svojem spletnem mestu.

Niti Perutnina Ptuj niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnega mesta ni odgovorna za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do informacij, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Perutnina Ptuj tudi ne odgovarja za obliko in vsebino podatkov, pridobljenih s spletnimi povezavami, ki niso last Perutnine Ptuj. Prav tako ne prevzema odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Za vsebine, ki jih na spletno mesto prispevajo uporabniki, Perutnina Ptuj ne odgovarja in si pridržuje pravico, da jih v primeru neprimernosti odstrani. Upravljavec na spletnem mestu ne dopušča vsebin, ki s svojo objavo predstavljajo kaznivo dejanje, so žaljive, pomenijo spodbujanje k etnični, rasni, verski ali drugi nestrpnosti, posegajo v osebnostne pravice, predstavljajo zlorabo osebnih podatkov ali kršitev tujih avtorskih ali sorodnih pravic.

Avtorske pravice

Vsa vsebina, objavljena na spletnem mestu, je v izključni lasti Perutnine Ptuj in je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. V vsebino se poleg besedila in podatkov šteje tudi celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi. Vsebina spletnega mesta se lahko uporablja izključno za izobraževalne in nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorski ali drugih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene. Javno objavljanje, reprodukcija, prodajanje, spreminjanje ali preoblikovanje vsebin spletnega mesta je brez pisnega soglasja Perutnine Ptuj prepovedano. Prepovedan in kazniv je vsak poskus nepooblaščene, zlonamerne ali drugemu škodljive uporabe spletnega mesta www.perutnina.com, kot tudi vsak poskus nepooblaščenega spreminjanja, poškodovanja ali povzročitev trajne ali začasne neuporabnosti podatkov na spletnem mestu www.perutnina.com.

Perutnina Ptuj in hčerinska podjetja so lastniki znamk, objavljenih na naših spletnih straneh. Tretjim osebam je uporaba in izkoriščanje tovrstnih znamk in logotipov prepovedana.

Varovanje zasebnosti in podatkov

Perutnina Ptuj spoštuje zasebnost vsakega uporabnika spletnega mesta in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene prek obrazcev na spletnem mestu, varovala skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta in za namene, za katere jih bodo dali uporabniki spletnega mesta. Zbrane osebne podatke bomo hranili zakonsko določen čas.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim osebam z izjemo z zakonom pristojnim organom na njihovo pisno zahtevo in pri izvedbi nagradnih iger ter ostalih marketinških aktivnosti z zunanjimi izvajalci

Uporabnik spletnega mesta ali njegov zakoniti zastopnik lahko pisno prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov za namene trženjskih aktivnosti, z obvestilom, ki ga posreduje na e-poštni naslov info@perutnina.eu. V primeru prejemanja novic in pošte na svoj naslov lahko odjavo opravite tudi tako, da kliknete na funkcijo odjave, ki je na dnu naše pošte. Perutnina Ptuj bo v primeru preklica soglasja iz tega odstavka zagotovil izbris osebnih podatkov najkasneje v 15 dneh od prejema preklica.

Uporaba piškotkov

Spletno mesto www.perutnina.com uporablja piškotke z namenom uporabnikom omogočiti nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se uporabnik strinja s politiko piškotkov te spletne strani, ki jo navedena v nadaljevanju.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani.

Kaj piškotki počnejo?

S pomočjo piškotkov se na uporabnikovi napravi hranijo unikatni a anonimni podatki o uporabniku oziroma nastavitve, ki si jih je uporabnik na posameznem spletnem mestu izbral (na primer izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.). Piškotki pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, ogled videa itn.), pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s katerimi si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani.

Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Odločitev je vaša, vendar imajo piškotki svoj namen.

S pomočjo piškotkov je brskanje po spletnih mestih za uporabnika bolj učinkovito, hitrejše, enostavnejše in bolj prijazno. Uporabnik ima popoln nadzor nad piškotki, saj te lahko v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave kadarkoli izbriše, omeji ali pa povsem onemogoči. Prav tako lahko izbriše tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na njegovi napravi.

Kot uporabnik torej sami odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. V kolikor piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih.

Katere piškotke uporablja ta spletna stran?

Spletna stran uporablja nujno potrebne (sistemske) piškotke, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev, košarice in drugih bistvenih elementov spletne strani. Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje in se ob zapiranju brskalnika samodejno brišejo z vašega diska.

Uporabljeni piškoti: __atuvc

Google Analytics

Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let.
Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.
Več  

Google maps

Google maps pripadajoče piškotke uporabljamo za prikaz uporabniku prijaznega zemljevida in označb lokacije.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let.
Primeri uporabljenih piškotkov: SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF
Več  

Za več informacij o uporabi spletnega mesta lahko pišete na naslov info@perutnina.eu.

Perutnina Ptuj d.o.o.