Skip to main content

15. Poli maraton na Ptuju

Ptuj, 17. maj 2017 - Poli maraton, ena največjih rekreativnih kolesarskih prireditev v Sloveniji, ki bo letos 3. junija, vsako leto na Ptuj privabi več tisoč kolesarjev.

Po odzivih udeležencev je Poli maraton z največjim piknikom v centru mesta, organizirano animacijo za najmlajše in pestrim spremljevalnim programom tudi ena najbolj okusnih športno-rekreativnih prireditev pri nas. Udeleženci so kolesarji vseh starosti iz različnih koncev Slovenije in tujine, številni izmed njih se na Ptuj vrnejo kot turisti.

Zdravje je ena od temeljnih vrednot, kateri so zavezani v Perutnini Ptuj. Prepleta se tako v odnosu do njihove osnovne dejavnosti, kot do okolja, v katerem deluje in od koder prihaja večina njenih zaposlenih. Posebno pozornost v podjetju namenjajo preventivi in zdravju zaposlenih – v okviru številnih strokovnih usposabljanj in izobraževanj, spodbujajo zdrav življenjski slog ter omogočajo raznovrstne športno-rekreativne aktivnosti, med njimi je tudi brezplačna udeležba na tradicionalnem Poli maratonu.

Letos poteka že 15. Poli maraton, s pomočjo katerega Perutnina Ptuj in Kolesarski klub Perutnina Ptuj uspešno spodbujata gibanje in rekreacijo, ki je ob zdravem prehranjevanju pomemben del zdravega življenjskega sloga.

Na Poli maratonu nista pomembna ne čas in ne hitrost, glede na kondicijske sposobnosti in želje bodo udeleženci lahko izbirali med tremi različnimi trasami, dolgimi 2 kilometra, 21,2 kilometra ali 52 kilometrov po gričevnati ali položni okolici Ptuja. Starti in cilji vseh treh tras so pred upravno stavbo Perutnine Ptuj, medtem ko prijave na dan prireditve, tako kot pretekla leta, potekajo na Zadružnem trgu. Predprijave potekajo do vključno 31. maja 2017, prijave pa sprejemajo do 10.45 ure na dan prireditve.

Vsak udeleženec 15. Poli Maratona ob nepozabnem kolesarsko-kulinaričnem doživetju prejme tudi:

  • kolesarsko majico, plastenko vode
  • ugodnosti pri nakupu v maloprodajah Perutnine Ptuj in ugodnost za kopanje v Termah Ptuj

Kulinarika in spremljevalno dogajanje

Po koncu kolesarjenja pa v prireditvenem šotoru na tržnici v središču mesta Ptuj udeležence čakajo še kulinarične dobrote, ob progah pa so na razpolago tudi voda, jabolka ter športni napitki. Na voljo bo tudi osnovna tehnična pomoč za kolesa pred in med kolesarjenjem. Od 10. do 14. ure bo potekal otroški animacijski program.

Tradicionalno bodo organizatorji podelili nagrade in pokale najštevilčnejši ekipi, najstarejšemu in najmlajšemu udeležencu, najatraktivnejšemu in parašportniku. Med udeležence maratona bodo z nagradnim žrebanjem razdelili tudi pet koles in deset kolesarskih čelad znamke Specialized (podelili jih bodo pet) ter ostale praktične nagrade.

Dogajanje za najmlajše

Za najmlajše bodo pred Mestno hišo pripravili bogat spremljevalni program, ki ga bo vodila ekipa animatorjev. Namenjen je predvsem najmlajšim, ki se še ne morejo udeležiti kolesarjenja. Otroci bodo na delavnicah na igriv način spoznavali cestno prometne predpise, sodelovali bodo lahko pri posebnem gibalnem programu, ki je namenjen promociji zdravega življenjskega sloga.

 

Zloženka 15. Poli maratona

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Dodatne informacije:

Kolesarski Klub Perutnina Ptuj

T: 02 778 67 01

 

Perutnina Ptuj d.d.

Barbara Stopinšek
GSM: 051 333 200
barbara.stopinsek@perutnina.eu

Deli objavo