Skip to main content

Navkljub izzivom leta 2020 niso pozabili na dobrodelnost

Leto 2020 je postreglo z nepričakovanimi izzivi pandemije, ki je vplivala na življenja tako posameznikov kot na poslovanje organizacij. Navkljub spremembam in novim izzivom v Perutnini Ptuj niso pozabili na tiste skupine, ki so v takšnih situacijah še bolj ranljive.

V Perutnini Ptuj odgovornost do družbe v ospredje postavljajo predvsem v lokalnem okolju, v katerih podjetje deluje. Omejitve, ki jih je narekovala zajezitev pandemije, so vplivale na delovanja različnih organizacij, še posebej pa na izvedbe množičnih dogodkov: tako so bila za prihodke prikrajšana tudi gasilska društva, ki niso mogla izvesti svojih tradicionalnih dogodkov za zbiranje sredstev za delovanje. V Perutnini Ptuj so zato ob letošnji virtualni izvedbi Poli maratona za vsakega prijavljenega udeleženca namenili po en evro za donacijo devetim gasilskim društvom, ki so podjetju v preteklih letih zvesto stala ob strani in pomagala pri izvedbi maratona. Veseli so bili odličnega odziva in udeležbe na virtualnem Poli maratonu, ter kot obljubljeno, gasilskim društvom PGD Biš, PGD Desenci, PGD Destrnik, PGD Gabrnik, PGD Gabrniški breg, PGD Grajena, PGD Hajdoše, PGD Pacinje in PGD Vitomarci skupaj donirali več kot štiri tisoč evrov. V času izrednih razmer niso pozabili niti na zdravstvene in ostale delavce Splošne bolnišnice Ptuj, kot tudi UKC Ljubljana, ki skrbijo za obolele za covid-19 in jih razveselili z dobrotami za malico.

Leto zaključujejo s posluhom za najbolj ranljive skupine

Leto izrednih izzivov in sprememb zaključujejo v pozitivnem duhu s posluhom za vse tiste ranljive skupine, ki v kriznih situacijah kot je pandemija, najpogosteje ostanejo ob robu. Tako so konec leta strnili prejete prošnje lokalnih humanitarnih ustanov in donirali programu Kamra društva Ars Vitae na Ptuju, v katerem nudijo podporo brezdomnim osebam ter Zavetišču za brezdomce Maribor. Povezali so se in donirali izdelke tudi Leo klubu Ptuj, v katerem že peto leto zapored ob koncu leta pripravljajo pakete za socialno ogrožene družine iz ptujskega okolja. 

Družbena odgovornost v Perutnini Ptuj tako ne ostaja le zapisana beseda na papirju, temveč so to dejanja, ki jih izvajajo skozi celo leto. Lokalne skupnosti, v katerih delujejo, štejejo med svoje ključne deležniki ter jim zato v največji možni s sodelovanjem stopajo nasproti.

Deli objavo