Skip to main content

19. Poli maraton tudi letos »kjerkoli« in »virtualno«

Tradicionalni Poli maraton, največji rekreativni kolesarski maraton v Sloveniji, je lani, ko je dopolnil 18 let, prvič zaradi epidemije potekal v »virtualni obliki«. Kljub temu je sodelovalo več kot štiri tisoč kolesarjev iz kar devetnajst držav. Tudi letos bo priljubljeni rekreativni dogodek, ki ga organizirata Kolesarski klub Perutnina Ptuj in podjetje Perutnina Ptuj, potekal na enak način.


19. Poli maraton, 19 kilometrov za 19 let

Za novo obliko dogodka smo organizatorji preoblikovali tudi pravila udeležbe. V preteklih 17 maratonih smo lahko izbirali med 2, 21 ali 52 kilometrov dolgimi potmi po Ptuju in hribih okrog Ptuja, lani pa je vsak posameznik izbral svojo poljubno progo. Tudi letos bo tako. Odpeljati je potrebno vsaj 19 kilometrov za 19. rojstni dan Poli maratona.

 

Brezplačna prijava in Poli kolesarski dres

Vsi udeleženci letošnjega Poli maratona bodo prejeli promocijsko darilo – Poli kolesarski dres. Če se bodo prijavili, izbrano kolesarsko traso odpeljali kateri koli dan med vključno 18. in 20. junijem ter svojo vožnjo objavili preko sledilne aplikacije Strava na svojem FB profilu s #polimaraton.

 

Simbolični start virtualnega Poli maratona

Kolektivni virtualni start bo 19. junija ob 11. uri, tako kot je bilo v navadi Poli maratona. Na družbenem omrežju FB Nori na Poli bomo potek 19. Poli maratona ves dan spremljali v živo.

 

Lanski Poli maraton v številkah:
4119 udeležencev
iz 19 držav: Slovenija, Hrvaška, Severna Makedonija, Srbija, Bosna in Hercegovina, Avstrija, Romunija, Madžarska, Združeni arabski emirati, Albanija, Črna gora, Italija, Nemčija, Nizozemska, Poljska, Ukrajina, ZDA, Švica, Avstralija

Deli objavo