Skip to main content

Člani Perutninarske zadruge Ptuj: »Povezani smo močnejši!«

Perutninarstvo ima v severovzhodnem delu Slovenije že skoraj 60-letno tradicijo. Pred 30-leti so se rejci perutnine povezali v Perutninarsko  zadrugo, saj so ugotovili, da povezani lažje uresničujejo svoje zahteve.

Že od začetka delovanje te specializirane zadruge rejci redijo piščance za Perutnino Ptuj.

Ob 30. letnici Perutninarske zadruge so na slovesnosti ustanovnim članom zadruge podelili jubilejne plakete. Prejeli so jih prvi predsednik Simon Toplak, Peter Šegula, Albin Druzovič, Jože Peršuh, Friderik Horvat, Jože Hedl, Janez Fatur, Milan Brodnjak, Marjan Heler in Alojz Prelog.

Simon Toplak je  bil imenovan za častnega člana zadruge, ptujskemu športniku Kristjanu Čehu pa so podelili častno članstvo, saj je večkrat izrazil željo, da se bo po končani športni karieri ukvarjal s kmetijstvom.

Direktorica Perutninarske zadruge Ptuj Liljana Štalcer Zupanič in predsednica Danijela Težak sta posebno zahvalo v znak dobrega sodelovanja izročili Perutnini Ptuj. Sprejel jo je generalni direktor Enver Šišić, ki je ob tej priložnosti poudaril, da skupaj gradijo boljšo prihodnost.

Zahvalo za dolgoletno uspešno delo z rejci perutnine je prejel tudi Mirko Kekec, vodja proizvodnje na Perutninarski zadrugi Ptuj.

Poleg številnih članov zadruge so se prireditve udeležili tudi predsednik Zadružne zveze Slovenije Borut Florjančič in direktor Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Janez Pirc, ki sta izrekla čestitke ob jubileju.

Za glasbeni program na slovesnosti so poskrbeli tamburaši iz Gorišnice, za veliko smeha in dobre volje pa Vlado Novak v svoji prepoznavni vlogi Gajaša.

 

slika-zadruga-2_0.jpg

 

Deli objavo