Skip to main content

Nepozabni izlet na Ptuj: Slovenska filantropija in Perutnina Ptuj pomagata ukrajinskim otrokom iz begunskih centrov

Slovenska filantropija je v mesecu maju uspešno izvedla dobrodelno dražbo slik, namenjeno pomoči ukrajinskim otrokom, ki bivajo v begunskih centrih po Sloveniji. Ta hvalevredni projekt je združil več humanitarnih društev, slikarjev, posameznikov in podjetij, med njimi tudi podjetje Perutnina Ptuj.

Z zbranimi sredstvi v višini 10.000 EUR smo uspeli zagotoviti šolske potrebščine in organizirati izlet na Ptuj za otroke. Izlet z dvema avtobusoma je bil organiziran 5.7.2023 in prišli so otroci iz več slovenskih centrov, od Debelega rtiča, do Maribora.

Prva postaja izleta je bil Ptujski grad, kjer so otroci srečali podžupana Mestne občine Ptuj, gospoda Boštjana Šerugo, ki jih je pozdravil pred ogledom gradu. Še posebej so bili veseli pozdrava v svojem materinem jeziku s strani predsednice našega humanitarnega društva, Maryne Krajnc, in direktorice nabave, Alone Broslavets. Da bi ta izlet ostal v lepem spominu otrok, je direktor nabave krmil, Serhii Danilevič, razdelil Poli kape s šiltom, ki so otrokom zagotovile zaščito pred soncem, medtem ko so brezskrbno uživali v ogledu Ptuja in na koncu tudi med kopanjem v Termah Ptuj.

Izlet je bil nepozaben za vse udeležence, saj so otroci imeli priložnost spoznati kulturno dediščino najstarejšega slovenskega mesta, obenem pa so se lahko sprostili in uživali na bazenih Term Ptuj. Ta dogodek je odličen primer, kako lahko skupnost in podjetja združijo moči ter prispevajo k izboljšanju življenja otrok v stiski. Slovenska filantropija in vsi sodelujoči si zaslužijo pohvalo za njihova prizadevanja in srčnost, ki so ju vložili v ta dobrodelni projekt.

Deli objavo