Skip to main content

Kuharska uspešnica Perutnine Ptuj »Po domu diši«

Odlična hrana nas združuje. In to že 115 let! Od leta 1905, ko je vrata odprla prva odkupna perutninska postaja na Ptuju, in več kot enajst desetletij vse do danes so zaposleni ključni dejavnik rasti in uspeha Perutnine Ptuj. In tako kot nas odlična hrana združuje ob domači mizi, nas skrb za kakovost in ustvarjanje raznolikih okusov povezujeta v Perutnini Ptuj.

Recepti iz domačih kuhinj sodelavcev Perutnine Ptuj iz sedem držav

Kadar že pred vhodnimi vrati nosnice napolnijo prepoznani vonji jedi iz otroštva, vemo, da smo doma. Nedeljska kosila, družinski pikniki in praznične večerje v krogu najdražjih so folklora neizmernega bogastva okusov, jedi in spominov. Zato so ob jubileju, ki označuje več kot stoletje dolgo tradicijo ptujskega podjetja, osrednji prostor namenili zaposlenim in njihovim domačim kuhinjam.

Povabili so jih k deljenju receptov svojih najljubših piščančjih jedi, ki so jih pripravljale že njihove babice. Nekaterim receptom so s prenosom na nove generacije dodali sodoben pridih z novimi načini priprave ali novimi sestavinami, nekateri recepti pa so bili navdih za ustvarjanje novih jedi. Zaposlene v vseh sedmih državah, kjer Perutnina Ptuj zaposluje – v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Severni Makedoniji, Romuniji in Avstriji – so vprašali, kako diši v njihovih kuhinjah. Nabor izbranih receptov krasi raznolikost okusov in jedi, čeprav se marsikje kuharske tradicije tudi prepletajo.

Odkrivajte raznolikosti okusov regije, prepustite se ustvarjanju in preizkušajte recepte, ki nas ob družinskih mizah združujejo in povezujejo že več generacij. Naj zadiši po domu tudi pri vas.

155830356_3861540987246383_7137434165928088049_n.jpg

Piščančji file s sezamom

Sestavine

500 g piščančjega fileja
sol
poper
sezam (beli in črni)
2 žlici olja

Majda Sečko
Slovenija

Piščančji file narežemo na manjše kose, solimo, popramo in povaljamo v sezamu.

V naoljeni ponvi meso previdno popečemo, približno 8 minut na vsaki strani, in ga ponudimo s poljubno prilogo.

Nekaterim receptom so s prenosom na nove generacije dodali sodoben pridih z novimi načini priprave ali novimi sestavinami, nekateri recepti pa so bili navdih za ustvarjanje novih jedi.

S kančkom sreče je kuharska knjiga Po domu diši lahko vaša.

Recepti iz kuharske knjige Po domu diši so na voljo tudi na spletni strani perutnina.com, s kančkom sreče je kuharska knjiga Po domu diši lahko vaša.

Pišite nam na naslov: Perutnina Ptuj d.o.o., Potrčeva cesta 10, s pripisom za marketing in pustite svoje kontaktne podatke. Izmed vseh bomo izžrebali 20 nagrajencev, ki bodo prejeli kuharsko knjigo Po domu diši.

Deli objavo