Skip to main content

Z rejci o prihodnjih načrtih za Perutnino Ptuj

Ptuj, 12. november 2018 Skladno z najavo namere Skupine MHP o strateškemu vstopu v lastništvo Skupine Perutnina Ptuj se je vodstvo potencialnega novega lastnika skupaj z upravo Perutnine Ptuj srečalo z rejci ptujskega perutninarskega podjetja. Perutnina Ptuj je predstavila svoja pričakovanja do potencialnega novega lastnika. Vodstvo MHP pa je predstavilo vizijo in načrte za nadaljnji razvoj Perutnine Ptuj, med drugim tudi v luči širitve in vlaganj v bazo rejcev v okviru obstoječega poslovnega modela. Po srečanju so obiskali enega izmed rejcev, ki se ukvarja s certificirano t. i. piščancem prijazno rejo.

»Za nadaljnji razvoj in konkurenčnost na zahtevnem globalnem tržišču Perutnina Ptuj potrebuje močnega strateškega partnerja iz panoge, ki je pripravljen krepiti obstoječi poslovni model, vlagati v razvoj in tehnologijo ter razvijati močne blagovne znamke podjetja,« je izpostavil Tibor Šimonka, predsednik uprave Perutnine Ptuj.

Dr. John Rich, neizvršni direktor MHP-ja, je med ključnimi načrti izpostavil, da želi MHP v prihodnjih štirih do petih letih investirati okoli 200 milijonov evrov, predvsem v proizvodno bazo Perutnine Ptuj. Naložbe bodo omogočile nadgradnjo opreme in tehnologije na vodilno raven v panogi: obnovo, modernizacijo in širitev žive proizvodnje skupaj z rejci ter krepitev razvoja v skladu s smernicami trajnostnega delovanja in podpore lokalnih skupnosti. Prav tako bodo vlagali v razvoj prepoznavnih blagovnih znamk Perutnine Ptuj.

Dr. John Rich je neposredno odgovoril na vprašanja, ki se porajajo rejcem: »Obdržali bomo  vzpostavljeni model vertikalne integracije od reje perutnine pri domačih rejcih do proizvodnih obratov in prodajne mreže. Tudi naš poslovni model temelji na popolni vertikalni integraciji korakov na poti od njive do vilice, kjer ni nič prepuščeno naključju.«

MHP namerava krepiti odnose z vsemi deležniki, ki so pripomogli k izgradnji družbe in močnih ter izjemno priljubljenih blagovnih znamk Perutnine Ptuj, vključno s sedanjim vodstvom, zaposlenimi, rejci in drugimi poslovnimi partnerji v regiji. 

Dr. Rich je med drugim izpostavil, da njihovo meso in izdelki sledijo najvišjim mednarodno priznanim standardom kakovosti in da v Ukrajini proizvedenega mesa nimajo namena uvažati na slovenski in druge trge Jugovzhodne Evrope. Z napovedanimi vlaganji in investicijami nameravajo krepiti in razvijati rejo in proizvodnjo v Sloveniji in v državah, kjer ima Perutnina Ptuj vzpostavljeno vertikalno organizirano proizvodnjo. Prepričani so, da bodo z naložbo v Sloveniji omogočili nadaljnje povečanje prodaje izdelkov Perutnine Ptuj na obstoječih trgih, kot so Slovenija, Srbija, Hrvaška ter Bosna in Hercegovina, hkrati pa iskali nove potencialne priložnosti tudi na drugih, predvsem zahodnoevropskih trgih.

Načrte o razvoju Perutnine Ptuj so po srečanju pozdravili tudi rejci: »Veseli nas, da smo se po tem, ko nam je vodstvo Perutnine Ptuj predstavilo potencialnega novega lastnika, srečali tudi z vodstvom MHP, ki nam je predstavilo svojo vizijo razvoja Perutnine Ptuj in vlaganja v živo proizvodnjo. S slišanim smo zadovoljni, saj so bila podana zagotovila za nadaljnji razvoj in širitev reje perutnine v Sloveniji,« je povedal Andrej Tkalec, direktor Perutninarske zadruge Ptuj.

Skupini MHP so sicer priglasitev že potrdili na agencijah za varstvo konkurence v Avstriji, Srbiji, Makedoniji in Romuniji. Pričakujejo le še potrditev slovenske agencije za varstvo konkurence.

Deli objavo