Skip to main content

Navkljub izzivom leta 2020 nismo pozabili na dobrodelnost

Leto 2020 je postreglo z nepričakovanimi izzivi pandemije, ki je vplivala na življenja tako posameznikov kot na poslovanje organizacij. Navkljub spremembam in novim izzivom v Perutnini Ptuj nismo pozabili na tiste skupine, ki so v takšnih situacijah še bolj ranljive.

V Perutnini Ptuj odgovornost do družbe v ospredje postavljamo predvsem v lokalnem okolju, v katerih delujemo. Omejitve, ki jih je narekovala zajezitev pandemije, so vplivale na delovanja različnih organizacij, še posebej pa na izvedbe množičnih dogodkov: tako so bila za prihodke prikrajšana tudi gasilska društva, ki niso mogla izvesti svojih tradicionalnih dogodkov za zbiranje sredstev za delovanje. V Perutnini Ptuj smo zato ob letošnji virtualni izvedbi Poli maratona za vsakega prijavljenega udeleženca namenili po en evro za donacijo devetim gasilskim društvom, ki so podjetju v preteklih letih zvesto stala ob strani in pomagala pri izvedbi maratona. Veseli smo bili odličnega odziva in udeležbe na virtualnem Poli maratonu, ter kot obljubljeno, gasilskim društvom PGD Biš, PGD Desenci, PGD Destrnik, PGD Gabrnik, PGD Gabrniški breg, PGD Grajena, PGD Hajdoše, PGD Pacinje in PGD Vitomarci skupaj donirali več kot štiri tisoč evrov. V času izrednih razmer nismo pozabili niti na zdravstvene in ostale delavce Splošne bolnišnice Ptuj, kot tudi UKC Ljubljana, ki skrbijo za obolele za covid-19 in jih razveselili z dobrotami za malico.

Leto zaključujemo s posluhom za najbolj ranljive skupine

Leto izrednih izzivov in sprememb zaključujemo v pozitivnem duhu s posluhom za vse tiste ranljive skupine, ki v kriznih situacijah kot je pandemija, najpogosteje ostanejo ob robu. Tako smo v Sloveniji konec leta strnili prejete prošnje lokalnih humanitarnih ustanov in donirali programu Kamra društva Ars Vitae na Ptuju, v katerem nudijo podporo brezdomnim osebam ter Zavetišču za brezdomce Maribor. Povezali smo se in donirali izdelke tudi Leo klubu Ptuj, v katerem že peto leto zapored ob koncu leta pripravljajo pakete za socialno ogrožene družine iz ptujskega okolja. 

Slika pomozi.ba

Foto: Pomozi.ba

V Bosni in Hercegovini smo se povezali z društvom Pomozi.ba in pričeli z donacijami izdelkov za pripravo več tisoč okusnih dnevnih obrokov, ki jih društvo v svojih kuhinjah pripravlja v sklopu projekta »Obrok za vse«. Določeno število obrokov postrežejo v restavracijah dobre volje, del obrokov pa dostavijo na dom tistim osebam, ki imajo zdravstvene težave, mnogi med njimi pa si obrokov tudi zaradi finančne stiske ne morejo privoščiti. »Posebno pozornost posvečamo kakovosti hrane in se trudimo vsak dan pripraviti okusne in zdrave obroke, zato nam je donacija mesnih izdelkov iz Perutnine Ptuj v prihodnjem obdobju izjemno olajšala delo,« je povedala Maja Arslanagić-Hrbat, tiskovna predstavnica Društva Pomozi.ba.

Družbena odgovornost v Perutnini Ptuj tako ne ostaja le zapisana beseda na papirju, temveč so to dejanja, ki jih izvajamo skozi celo leto. Lokalne skupnosti, v katerih delujemo, štejemo med svoje ključne deležnike ter jim zato v največji možni s sodelovanjem stopamo nasproti.
 

 

Deli objavo