Skip to main content

Odlična hrana nas združuje že 115 let

115. obletnico podjetja, ki smo jo praznovali letos, smo obeležili z izdajo kuharske knjige Po domu diši, za katero so recepte prispevali zaposleni iz vseh sedmih držav. 

Od leta 1905, ko je vrata odprla prva odkupna perutninska postaja na Ptuju, in več kot enajst desetletij vse do danes, so zaposleni ključni dejavnik rasti in uspeha Skupine Perutnine Ptuj. Zato smo ob jubileju, ki označuje več kot stoletje dolgo tradicijo podjetja, osrednji prostor namenili zaposlenim in njihovim domačim kuhinjam. Nedeljska kosila, družinski pikniki in praznične večerje v krogu najdražjih so folklora neizmernega bogastva okusov, jedi in spominov. 

In tako kot nas odlična hrana združuje ob domači mizi, nas skrb za kakovost in ustvarjanje raznolikih okusov povezujeta v Perutnini Ptuj. Zaposlene v vseh sedmih državah – v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Severni Makedoniji, Romuniji in Avstriji – smo vprašali, kako diši v njihovih kuhinjah in jih povabili, da z nami podelijo recepte svojih najljubših piščančjih jedi, ki so jih pripravljale že njihove babice. Nekaterim receptom so s prenosom na nove generacije dodali sodoben pridih z novimi načini priprave ali novimi sestavinami, nekateri recepti pa so bili navdih za ustvarjanje novih jedi. 

knjige_web.jpg

Obletnica je bila priložnost, da se z zbiranjem receptov zaposleni med seboj, navkljub zahtevanemu družbenemu distanciranju zaradi pandemije, še bolj povežemo.

Z izvedeno interno kampanjo za zbiranje receptov smo spodbujali korporativne vrednote kot sta sodelovanje in ustvarjalnost ter prejeli številne recepte iz vseh sedmih držav. Nekateri so pobrskali po ročno zapisanih receptih svojih babic, drugi so ustvarili nove recepte, eni pa so celo pripravili odlične fotografske zgodbe za pripravo izbrane jedi. Skupaj smo ustvarili nabor receptov, ki ga krasi raznolikost okusov in jedi iz širše regije, čeprav se marsikje kuharske tradicije tudi prepletajo. Popestrili smo ga še z nekaj recepti znanih kuharjev in vplivnežev, s katerimi sodelujemo pri ustvarjanju novih jedi. Med prejetimi recepti smo nato s strokovno kulinarično revijo Dober tek naredili dokončen izbor in recepte ustrezno uredili. Vse izbrane recepte je stilistka hrane Gruša Zorn skuhala in pripravila za fotografiranje pod taktirko priznane fotografinje Mance Jevšček. Tudi urejanje in oblikovanje knjige, ki smo jo pripravili v kar osmih jezikih, je delo zaposlenih v Perutnini Ptuj. Tako smo knjigo z velikim ponosom konec leta kot novoletno darilo podarili našim poslovnim partnerjem.
 

Deli objavo