Skip to main content

Z izvedenimi naložbami v letu 2020 smo v Perutnini Ptuj S v BIH pridobili izvozno številko za trge EU

Z zaključenimi naložbami v letu 2020 smo v Perutnini Ptuj S v Srbcu izpolnili vse zahtevane pogoje za izvoz piščančjega mesa na trg EU.

Konec leta 2019 je skupina Perutnina Ptuj začela nov investicijski cikel, katerega del so tudi naložbe v Perutnini Ptuj S v Srbcu, BIH. Cilj je bila izpolnitev vseh potrebnih pogojev z pridobitev izvozne številke na trge EU.

V zadnjih štirih letih so ob nenehnem povečevanju obsega proizvodnje kot tudi portfelja izdelkov  bila izvedena določena vlaganja, priprava objekta in usposabljanje zaposlenih za izpolnitev zahtevanih pogojev za pridobitev izvozne številke na trge EU. »Leta 2020 so naše naložbe v višini 3,52 milijona KM dosegle vrhunec. V obratu mesne industrije smo postavili nov hladilni tunel za hlajenje mesa in s tem povečali proizvodne kapacitete za več kot 20 % na ravni ene izmene. Preostali del naložbe se je nanašal na ureditev drugih obratov, okolice, objektov za zbiranje ali odvzem odpadkov ter na nabavo naprav s katerimi smo zagotovili zahtevane kakovostne parametre tako v obratu mesne industrije, kot pri pakiranju in skladiščenju končnih izdelkov. S pridobitvijo odločbe o izpolnjevanju pogojev za izvoz piščančjega mesa na trg EU se je Perutnina Ptuj S, poleg tega, da je ena največjih proizvajalk perutninskega mesa v BiH, uveljavila kot ena redkih izvoznic piščančjega mesa na trge EU, "je pojasnil Velibor Popović, vodja proizvodnje v Perutnini Ptuj S.

Del naložbe je bil povezan tudi z naložbami v okolje, saj se kot odgovorni član lokalne skupnosti zavedamo, da naše poslovanje vpliva na okolje. Z investicijo v višini 1,5 milijona KM, vloženo v popolnoma novo tehnologijo čiščenja odpadnih voda, smo z novo čistilno napravo nadgradili okoljske standarde. "Kljub vsem izzivom, ki nam jih je lani prinesla pandemija koronavirusa, smo ponosni, da proizvodnje nismo zmanjšali, v sezoni smo celo dodatno zaposlovali. Nadaljevali smo z izvajanjem vseh načrtovanih investicijskih projektov in poleg tekočega in investicijskega vzdrževanja v nove projekte vložili skupno več kot 5 milijonov KM. Z naložbami bomo nadaljevali tudi v 2021, "je še dodal Popovič.

pps_cistilna_naprava_m.jpg

                Foto: Nova čistilna naprava za odpadne vode

V proizvodnem obratu Perutnine Ptuj v Srbcu danes zaposlujemo 265 delavcev. Tako kot na vseh ostalih trgih, je tudi tukaj proizvodnja vertikalno integrirana: od odkupa krme za piščance na domačem trgu, proizvodnje valilni jajc in dan starih piščancev do vzreje na lastnih farmah in pri 120 kooperantih, pa do mesne industrije.

Deli objavo